Aniversarea reginei Elisabeta a II-a, celebrată fără mare pompă și în 2021

  • 20 Martie 2021 12:50
Aniversarea reginei Elisabeta a II-a, celebrată fără mare pompă și în 2021

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu va beneficia nici în 2021 de tradiționala paradă militară organizată pentru a celebra aniversarea sa, întrucât ceremonia a fost anulată, pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat vineri Palatul Buckingham, citat de AFP.

Suverana britanică va împlini vârsta de 95 de ani pe 21 aprilie, însă aniversarea ei este celebrată în mod tradițional în luna iunie printr-o amplă paradă militară în centrul Londrei, denumită "Trooping the Colour" și la care participă sute de militari și mii de spectatori.

Această ceremonie își are originea în pregătirile de război din secolele trecute, când toate drapelele erau arătate soldaților britanici pentru ca aceștia să le recunoască în confuzia care domnește de obicei pe câmpul de luptă.

Pentru a înlocui acest eveniment anual, este avută în vedere o paradă la Castelul Windsor, situat la aproximativ 40 de kilometri vest de Londra.

Anul trecut, ceremonia "Trooping the Colour" a fost anulată și înlocuită cu un eveniment de amploare redusă la Castelul Windsor, unde regina Elisabeta a II-a și soțul ei, prințul Philip, s-au izolat începând din martie 2020, luna în care pandemia de coronavirus a început să se manifeste în Marea Britanie.

Maladia COVID-19 a provocat peste 126.000 de decese în Marea Britanie, țara cel mai grav afectată din Europa.

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip au fost vaccinați în ianuarie 2021 cu seruri anti-COVID-19.

Prințul Philip, duce de Edinburgh, a fost externat marți dintr-o clinică din Londra, după o lună de spitalizare, pe durata căreia a fost tratat pentru o infecție și a suportat apoi o intervenție pentru o afecțiune cardiacă.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău