ANI va verifica averile lui Vlad Plahotniuc

  • 28 Iunie 2019 15:06
ANI va verifica averile lui Vlad Plahotniuc

Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat pentru a cerceta declarația de avere și interese personale a deputatului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba.

El a scris într-un mesaj pe Facebook despre faptul că a depus anterior o sesizare la ANI și a primit un răspuns în care se menționează că aceasta a fost repartizată Inspectoratului de Integritate.

Dumitru Alaiba a semnalat anterior că în declarația de avere și interese personale, Vlad Plahotniuc indică „beneficii/dividende” în sumă de peste 3 milioane de euro. Potrivit lui, ”acestea sunt rezultatul unei investiții, sumă care pare a nu fi declarată. Mai important decât suma (ne)declarată este legalitatea provenienței acesteia, care trebuie verificată”, menționează deputatul PAS.

În termen de 15 zile de la data repartizării sesizării, inspectorul de integritate va efectua verificarea prealabilă, adică respectarea condițiilor de formă și de conținut a sesizării și existența bănuielilor rezonabile privind încălcarea regimului juridic de declarare a averii și intereselor personale, se arată în  răspunsul ANI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău