ANI | Un membru al Consiliului Superior al Procurorilor riscă să fie sancționat

  • 11 Mai 2021 11:33
ANI | Un membru al Consiliului Superior al Procurorilor riscă să fie sancționat

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în baza unui articol de presă și a pornit o cauză contravențională pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale de către un membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Și un consilier raional din Consiliul raional Glodeni riscă să fie sancționat contravențional pentru nedepunere și depunerea tardive a declarației de avere și interese personale.

Potrivit comunicatului ANI, peste 400 de declarațiile de avere și interese personale ale judecătorilor pentru anul 2020, depuse pe Portalul Public, au fost distribuite spre verificare inspectorilor de integritate prin sistemul ”e-Integritate”. Dacă se vor constata încălcarea regulilor de completare și depunere a acestor declarații, inspectorii de integritate vor demara din oficiu proceduri de control al averii.

De asemenea, Aurotitatea mai menționează că un primar din raionul Basarabeasca nu a acordat informații în cadrul unui control inițiat pe numele său, astfel a împiedicat activitatea ANI, fapt pentru care  urmează să fie amendat.

Reprezentanții ANI au  acordat 64 de  consultanții telefonice pe domeniul de activitate, inclusiv 12 apeluri înregistrate la Linia instituțională de informare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău