ANI | Doi șefi din sivicultură, un vicedirector de spital raional și un consilier din suburbia capitalei, vizați în controale

  • 14 Iunie 2021 11:49
ANI | Doi șefi din sivicultură, un vicedirector de spital raional și un consilier din suburbia capitalei, vizați în controale

În săptămâna 07 -11 iunie 2021, Autoritatea Națională de Integritate a pornit controale pe numele a doi directori de întreprinderi silvice din R.Moldova. Un director este vizat în controlul averii, iar cel de-al doilea este verificat pentru un posibil conflict de interese. În alte două investigații privind conflictele de interese mai figurează un primar din raionul Sîngerei și un contabil – șef dintr-o primărie din raionul Cantemir, anunță ANI.

Potrivit Autorității Naționale de Integritate, un șef de întreprindere municipală din Chișinău și vicedirectorul unui spital raional din nordul republicii sunt vizați în două cauze contravenționale, deschise pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale. Iar, un consilier din Consiliul local Băcioi din municipiul Chișinău riscă să fie sancționat pentru nerespectarea regulilor de depunere a declarației de avere și interese personale. Pe numele acestuia a fost întocmit un proces verbal cu privire la contravenție.

Încă șapte primari au declarat la ANI conflictele de interese în care sunt vizate persoanele apropiate. Inspectorii de integritate au expediat soluții pentru fiecare caz semnalat. Este vorba despre primarul unei suburbii din Chișinău și alți șase primari din raioanele Fălești, Florești, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Ialoveni.

ANI a eliberat patru Certificate de Integritate, care au fost solicitate de angajatori pentru candidații în funcția publică.

Direcția juridică a ANI a participat în 24 ședințe de judecată privind apărarea actelor de constatare, care au fost contestate de subiecții de control.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău