ANI | Directorul unei Rezervații Naturale, șeful unei filiale a ANSA și un notar printre subiecții supuși verificărilor

  • 07 Iunie 2021 10:59
ANI | Directorul unei Rezervații Naturale, șeful unei filiale a ANSA și un notar printre subiecții supuși verificărilor

În săptămâna 31 mai – 4 iunie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat controlul averii pe numele directorului unei Rezervații Naturale și a unui director de Întreprindere în Silvicultură, subordonată Agenției Moldsila. Vicedirectorul unei instituții medico-sanitare și patru primari din raionele Criuleni, Soroca, Sîngerei și Fălești sunt investigați în procedurile de control pornite pe aspectul conflictelor de interese. Un primar din raionul Telenești și doi consilieri locali din rioanele Fălești și Cantemir, sunt verificați pentru posibila încălcare a regimului juridic al incompatibilităților.

Cinci conflicte de interese au fost depistate de inspectorii de integritate. Acestea au fost admise de către Administratorul unei întreprinderi de stat fondată de Agenția Proprietăți Publice, șeful unei filiale teritoriale a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, un primar din raionul Drochia, un consilier local din raionul Căușeni și un director de casă de cultură din raionul Rîșcani.

Inspectorii de integritate au pornit două cauze contravenționale în privința unui notar și a unei asociații raionale de volei pentru faptul că au împiedicat activitatea ANI în procesul de acumulare a unor informații în procedurile de control. Un consilier din municipiul Bălți riscă să fie amendat pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. Pe numele acestuia a fost inițiată o cauze contravențională. Inspectorii de integritate au aplicat sancțiuni în sumă totală de 7500 de lei pentru doi consilieri locali din raionul Glodeni pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.
Săptămâna trecută, ANI a soluționat șase conflicte de interese, pe care le-au declarat cinci primari din raioanele Rîșcani, Șoldănești, Ungheni, Călărași și Cahul, dar și un consilier local din raionul Hîncești.

ANI a participat în 11 ședințe de judecată în vederea apărării actelor de constatare, care au fost contestate de către subiecții stabiliți cu încălcări. Opt Certificate de Integritate au fost eliberate. Reprezentanții ANI au acordat 87 de  consultanții telefonice pe domeniul de activitate și au răspuns la 13 apeluri înregistrate la Linia instituțională de informare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău