ANI desfășoară cea de-a doua probă pentru ocuparea funcțiilor de inspectori de integritate – proba interviului

  • 28 Mai 2018 10:21
ANI desfășoară cea de-a doua probă pentru ocuparea funcțiilor de inspectori de integritate – proba interviului

Autoritatea Națională de Integritate desfășoară astăzi cea de-a doua probă pentru ocuparea funcțiilor de inspectori de integritate – proba interviului.

Ca urmare a probei scrise, din 30 de candidați, au fost admiși la etapa următoare 10 dintre ei. 

În total, ANI a preconizat angajarea 46 de inspectori. Inspectorii de integritate ar urma să fie principalii actori în procesul de verificare a averilor și intereselor demnitarilor, având competențe lărgite în comparație cu cele ale membrilor fostei Comisii Naționale de Integritate. 

Dacă în cadrul fostei Comisii Naționale de Integritate deciziile privind existența sau inexistența vreunei încălcări legate de averi nedeclarate, conflicte de interese sau situații de incompatibilitate erau luate în mod colegial de cinci membri ai comisiei, în cazul ANI răspunderea pentru dosare îi va aparține fiecărui inspector de integritate în parte. 

Pentru a fi angajați, inspectorii de integritate vor trebui să treacă 3 probe – cea scrisă, interviul și testul la poligraf, potrivit regulamentului elaborat de ANI. Atribuțiile de selecție a inspectorilor de integritate le revin președintelui și vice-președintelui ANI, respectiv, Rodicăi Antoci și lui Lilian Chișcă.

Amintim că procesul de verificare a averilor și intereselor demnitarilor a fost întrerupt din august 2016 și până în prezent, în această perioadă având loc procesul de organizare a activității ANI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău