ANI | Deputatul socialist, Radu Mudreac, nu ar fi declarat o sumă de 4,5 milioane de lei. Ce spune acesta

  • 17 Martie 2021 17:41
ANI | Deputatul socialist, Radu Mudreac, nu ar fi declarat o sumă de 4,5 milioane de lei. Ce spune acesta

Deputatul socialist, Radu Mudreac, nu ar fi declarat o sumă de 4,5 milioane de lei, potrivit unui act de constatare al Autorității Naționale de Integritate.

Inspectorul de integritate al ANI a stabilit o diferență vădită, în mărime de peste 4 milioane 500 mii lei, între averea dobândită și veniturile realizate de către deputat și familia sa, în perioada decembrie 2014 - august 2016. Această sumă a fost identificată în conturile bancare deschise de firma familiei, administrată de către soție, la care deputatul avea calitatea de fondator.

Fiindu-i solicitat punctul de vedere, Radu Mudreac a explicat că firma respectivă ar fi încheiat contracte de împrumut cu diverse persoane fizice, în sumă totală de peste 4 milioane 790 mii lei, pentru construcția unui spațiu comercial în centrul capitalei. Inspectorul de integritate a respins argumentele invocate de către subiect, deoarece s-a dovedit că persoanele fizice vizate nu dispuneau oficial de mijloace financiare pentru a da cu împrumut astfel de sume.

A fost sesizată Procuratura Generală pentru ca deputatul PSRM să fie cercetat pentru îmbogățire ilicită și pentru spălarea banilor. De asemenea, a fost sesizat Serviciul Fiscal de Stat pentru efectuarea unui control fiscal asupra subiectului pe perioada vizată.

Solicitat de presă, Radu Mudreac a acuzat ANI și pe inspectorul de integritate de lipsă de independență, dar și de faptul că acesta nu ar fi trecut testul la poligraf la angajare, fapt respins de către Autoritate, într-o reacție pe pagina de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău