ANI a inițiat nouă cauze contravenționale și a aplicat amenzi în valoare de 12 mii de lei

  • 18 Iulie 2022 14:15
ANI a inițiat nouă cauze contravenționale și a aplicat amenzi în valoare de 12 mii de lei

În săptămâna 11-15 iulie 2022, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat nouă cauze contravenționale în care sunt vizați un fost funcționar public cu statut special, un primar, cinci consilieri și un director de casă de cultură. Cauzele contravenționale au fost pornite pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale și nedeclararea conflictelor de interese.

În privința a altor patru subiecți ai declarării, au fost aplicate amenzi în sumă totală de 12 mii de lei, după ce s-a stabilit că un director de întreprindere de stat dintr-un raion, un director de gimnaziu, un fost consilier sătesc au depus tardiv declarațiile de avere și interese personale, iar un consilier raional nu a declarat și nu a soluționat un conflict de interese.

Inspectorii de integritate au emis patru acte de constatare, dintre care în două cazuri au fost stabilite încălcări ale regimului juridic al averii și intereselor personale și al conflictelor de interese. În primul caz este vizat un procuror anticorupție care și-a declarat necorespunzător averea, iar în cel de-al doilea caz, un primar sătesc a fost stabilit cu conflict de interese.

În săptămâna vizată, a fost inițiată o procedură de control pe regimul juridic al conflictelor de interese în privința unui fost administrator de organizație raională.

Direcția juridică a participat în opt ședințe de judecată pentru apărarea actelor de contatare. ANI a eliberat cinci Certificate de Integritate.

Reprezentanții ANI au oferit 42 de consultații telefonice, inclusiv 15 apeluri  au fost înregistrate la Linia instituțională. Au mai fost organizate două sesiuni de instruiri, pentru 62 de angajați ai Agenției Naționale Transport Auto.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,63 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău