ANI a inițiat mai multe controale pe avere. Sunt vizați cinci judecători și un procuror

  • 09 August 2021 10:53
ANI a inițiat mai multe controale pe avere. Sunt vizați cinci judecători și un procuror

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat, săptămâna trecută, în total 11 proceduri de control al averii. Șase controale au fost pornite în baza a două investigații jurnalistice, în care figurează mai mulți judecători și procurori. Astfel, inspectorii de integritate vor analiza averile a încă patru judecători ai Judecătoriei Chișinău, a unui magistrat din cadrul Judecătoriei Comrat și a unui procuror din Procuratura Drochia. În alte două proceduri de control a  averii sunt vizați câte un funcționar public cu statut special din cadrul Serviciului Vamal și al Poliției de Frontieră.

Inspectorii de integritate analizează și trei situații de conflict de interese,  care ar fi fost admise în funcția publică de către un primar din raionul Soroca, un consilier din Consiliul Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău și un director de grădiniță.

În peroada vizată au fost constatate două încălcări ale legii speciale a ANI. Este vorba de o incompatibilitate de funcție stabilită pe numele unui fost președinte de raion și a unui director de gimnaziu din raionul Telenești.

Un consilier din Consiliul muncipiul Bălți s-a ales cu o contravenție în mărime de 3000 de lei pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale.

Alți șase primari din raioanele Drochia, Anenii Noi, Hâncești, Rezina, Cahul și suburbia Chișinăului au declarat la ANI câte un conflict de interese.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău