ANI a inițiat mai multe controale în care sunt vizați și doi deputați și un fost administrator al Aeroportului Internațional Chișinău

  • 15 Februarie 12:02
ANI a inițiat mai multe controale în care sunt vizați și doi deputați și un fost administrator al Aeroportului Internațional Chișinău

În perioada 08-12 februarie 2021, Inspectoratul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a inițiat zece controale. În procedurile de control sunt vizați doi deputați din fracțiunile PSRM și PDM. Un deputat este verificat pentru posibila nerespectare a regimului juridic al averii, iar cel de-al doilea deputat este vizat în procedura de control al incompatibilităților de funcție. Numele acestora vor fi făcute publice după finalizarea procedurilor de control.

În cadrul controlului averii sunt verificați și un fost administrator al Aeroporului Internațional Chișinău, precum și un președinte de raion. Alte trei controale au fost inițiate pe numele a trei primari din raioanele Ialoveni și Drochia.


În cadrul verificărilor inițiate figurează și un șef al unui Centrul de Sănătate Publică din raionul Cantemir.
Inspectorii de integritate au emis opt acte de constatare a încălcării regimurilor juridice al conflictelor de interese și incompatibilităților. Aceste încălcări au fost admise de un vicedirector de Spital raional, un fost director de Teatru din Chișinău, un fost șef de secție de cultură din Taraclia și alți trei primari din raioanele Soroca, Fălești. Aceștia au fost verificați și constatați cu conflicte de interese admise în timpul exercitării funcțiilor date, iar un consilier local din raionul Glodeni a deținut simultan încă o funcție.


Șapte cauze contravenționale au fost pornite pe numele a unui fost șef al IGP, vicepreședinte al raionului Strășeni, funcționar public din cadrul Inspectoratului Ecologic de Stat, trei consilieri locali din Cricova municipiul Chișinău și un consilier local din raionul Șoldănești. Aceștia ar putea fi sancționați pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale.


În perioada vizată, ANI a organizat cinci instruiri online pentru 300 de participanți. 


Reprezentanții ANI au răspuns la 192 apeluri, dintre care 48 la Linia instituțională.


Prin sistemul ”e-Integritate” au fost repartizate 15 sesizări. La solicitare, au fost eliberate 9 Certificate de Integritate. Pe Portalul Declarațiilor au fost depuse 2136  de declarațiilor de avere și interese personale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,12 m/s
Wed
25
Thu
25
Fri
27
Sat
26
Sun
23

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău