Anglia și Țara Galilor intră în faza de relaxare a restricțiilor

  • 12 Aprilie 2021 16:24
Anglia și Țara Galilor intră în faza de relaxare a restricțiilor

În Anglia și Țara Galilor intră astăzi în vigoare relaxări importante, considerate un pas enorm spre normalitate.

Autoritățile cer însă populației să se poarte responsabil și reamintesc că o serie de restricții, cum ar fi limitarea socializării, rămân în vigoare.

În Anglia și Țara Galilor sunt redeschise astăzi, după luni de zile, magazinele neesențiale, saloanele de coafor și sălile de sport.

Tot astăzi, deși este extrem de frig și ninge în multe zone, își redeschid porțile restaurantele și puburile care servesc în aer liber.

Marea Britanie a administrat peste 40 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, ceea ce a redus drastic infectările și numărul deceselor.

Premierul Boris Johnson cere însă populației să se poarte responsabil și să aibă în vedere contextul acestei pandemii.

Boris Johnson: Nu putem să ne declăram multumiți și să nu ne mai pese. Vedem situația din alte țări. Încă nu știm cât de puternic este zidul oferit de vaccinare, când numărul infectărilor va crește din nou, așa cum din păcate se va întâmpla.

Alte restricții, precum limitarea socializării, rămân în vigoare. Marea Britanie este în doliu național, în urma decesului Prințului Philip ale cărui funeralii vor avea loc sâmbătă, cu respectarea acestor restricții, doar 30 de persoane având dreptul să participe la slujba religioasă.

Între timp, astăzi parlamentele din Anglia, Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor se vor întruni în ședințe solemne pentru a-i aduce un omagiu Prințului Philip.

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău