Anglia reduce de la șapte zile la cinci zile carantina persoanelor bolnave de COVID-19

  • 13 Ianuarie 2022 19:00
Anglia reduce de la șapte zile la cinci zile carantina persoanelor bolnave de COVID-19

Ministrul britanic al Sănătății Sajid Javid a anunțat joi o scurtare a perioadei de carantină a bolnavilor de covid-19, în Anglia, de la șapte zile la cinci zile - în baza unui test negativ -, cu scopul de a ”minimiza” impactul acestor carantine asupra economiei, relatează AFP, potrivit HotNews.ro.

”Noi am reexaminat perioada de izolare a cazurilor pzitive (covid-19), pentru a ne asigura că măsurile în vigoare permit o maximizare a activității economice și educative, de exemplu, și că minimizează de asemenea riscul ca persoane contagioase să iasă din izolare”, a anunțat în Parlament Sajid Javid, potrivit sursei citate.
 
Ministrul a citat date de la Agenția britanică a siguranței sanitare (UKHSA) și a subliniat că ”aproximativ două treimi dintre cazurile pozitive nu sunt contagioase după a cincea zi”.
 
Începând de luni, prin intermediul a două autoteste negatve covid-19 la sfârșitul celei de a cincea zi și la începutul celei de a șasea, persoanele bolnave de covid-19 pot ieși din carantină.
 
Carantina dura, până în prezent, timp de zece zile și putea fi redusă la șapte zile în urma unui test negativ covid-19.
 
Guvernul premierului Boris Johnson este supus unor presiuni puternice să reducă durata carantinei la cinci zile - ca în Statele Unite -, având în vedere absenteismul masiv al persoanelor bolnave, care perturbă sectoare-cheie ca cel al îngrijirilor de sănătate, învățământul sau al transporturilor.
 
Regatul Unit, una dintre cele mai afectate țări de pandemie în Europa (peste 151.000 de morți dn cauza covid-19), a înregistrat ”recorduri” de contaminări zilnice în ultimele săptămâni, atribuite variantei omicron a SARS-CoV-2.
 
Însă numărul cazurilor pozitive covid-19 pare că a început să scadă de câteva zile.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău