Angela Merkel va avea convorbiri cu Emmanuel Macron pe diverse teme, inclusiv relațiile cu SUA

  • 27 Februarie 2019 10:28
Angela Merkel va avea convorbiri cu Emmanuel Macron pe diverse teme, inclusiv relațiile cu SUA

Cancelarul german Angela Merkel merge miercuri la Paris, pentru convorbiri pe diverse teme, inclusiv relațiile cu SUA, cu președintele francez Emmanuel Macron, înainte de un summit al Uniunii Europene, relatează agenția DPA.

Principalele subiecte de pe agenda discuțiilor dintre cei doi aliați includ politica industrială europeană, unde Franța și Germania insistă pentru schimbări în legislația UE privind competitivitatea.

Parisul și Berlinul doresc facilitarea creării unor mari ''campioni'' industriali europeni despre care ele afirmă că vor fi mai capabili să concureze cu mari firme americane și chineze.

Atât Franța, cât și Germania au reacționat furios la decizia Comisiei Europene de la începutul acestei luni de a bloca fuzionarea firmei franceze de transport feroviar Alstom cu compania feroviară germană Siemens.

Angela Merkel și Emmanuel Macron vor discuta de asemenea despre planurile privind integrarea zonei euro, în care propuneri comune de măsuri ce includ un buget al zonei euro întâmpină opoziția altor țări UE.

Relațiile transatlantice sunt și ele pe agenda discuțiilor Merkel-Macron, după ce cancelarul german a rostit un discurs caustic la recenta Conferință privind securitatea de la Munchen (Germania), considerat în mare măsură o critică aspră la adresa politicilor de acțiune pe cont propriu ale președintelui american Donald Trump.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău