Angela Merkel se declară foarte mulțumită de proiectul de acord privind Brexit

  • 15 Noiembrie 2018 15:48
Angela Merkel se declară foarte mulțumită de proiectul de acord privind Brexit

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat joi 'foarte mulțumită' că s-a putut ajunge la un proiect de acord între guvernul condus de Theresa May și Uniunea Europeană privind Brexitul, avertizând însă în legătură cu riscurile ca acest lucru să nu conducă la niciun rezultat, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Sunt foarte mulțumită că după negocieri lungi și nu întotdeauna ușoare, o propunere a putut fi formulată', a declarat cancelarul german în cadrul unei conferințe de presă la Potsdam, subliniind totodată că textul a fost supus spre aprobare deputaților britanici și urmează să fie analizat de celelalte 27 de țări membre ale Uniunii Europene.

'Cel mai rău lucru ar fi dacă aceasta nu ar conduce la niciun acord', a mai spus Merkel, în condițiile în care textul proiectului de acord trebuie aprobat de un parlament divizat.

La rândul său, vicecancelarul german Olaf Scholz, totodată ministru de finanțe în guvernul Merkel, a avertizat împotriva unui eșec al procesului de divorț între UE și Marea Britanie.

'Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este un Brexit fără un acord atât pentru cetățeni, cât și pentru perspectivele economice', a declarat social-democratul în aceeași conferință de presă.

Premierul britanic Theresa May i-a avertizat joi pe deputații britanici că au de ales între proiectul de acord de "divorț" încheiat cu Uniunea Europeană, retragerea din UE fără niciun acord și "niciun fel de Brexit".

Confruntată cu un val de demisii din executiv după aprobarea acordului cu UE, Theresa May a mai subliniat că un vot negativ asupra acordului ar însemna "mai multă incertitudine, mai multă divizare și eșecul de a duce la îndeplinire decizia poporului britanic privind ieșirea din UE".

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău