Angela Merkel se așteaptă la o agravare a epidemiei de COVID-19

  • 28 August 2020 18:15
Angela Merkel se așteaptă la o agravare a epidemiei de COVID-19

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că se așteaptă la o evoluție a pandemiei de COVID-19 ''încă și mai dificilă'' în lunile de toamnă și iarnă, dar a promis că guvernul ei va avea ca prioritate bunăstarea societății în ansamblu, potrivit AFP și Reuters.

''Va trebui să trăim cu acest virus încă mult timp (...) Situația rămâne gravă. Să o luăm în serios. Am beneficiat toți de libertate și de o protecție relativă împotriva aerosolilor în timpul verii'', când este posibilă ''viața în aer liber'', dar situația riscă să se schimbe odată ce mai multe activități se mută în spații închise, unde virusul se poate transmite mai ușor, a remarcat Merkel la o conferință de presă.

Guvernul german va ''face totul astfel încât copiii noștri să nu fie perdanții pandemiei. Școlile și grădinițele trebuie să fie lucrurile cele mai importante'', a indicat ea, promițând de asemenea că guvernul său va căuta să lase economia să funcționeze ori să o repornească acolo unde a fost afectată de pandemie, și de asemenea să păstreze locurile de muncă.

O altă prioritate menționată de Angela Merkel este spiritul de solidaritate socială, în contextul în care unele categorii sociale au fost afectate de pandemie mai mult decât altele, precum vârstnicii sau familiile cu venituri reduse.

''Nimic nu va mai fi ca înainte de pandemie, ea ne va lovi dur și în mod existențial'', a avertizat cancelarul german.

La fel ca alte state europene, Germania se confruntă în prezent cu o intensificare a epidemiei de COVID-19, înregistrând zilnic în jur de 1.500 de noi cazuri de contaminare, creștere atribuită în mare parte vacanțelor. Prin urmare, guvernul de la Berlin și cele regionale au instituit joi noi restricții, precum limitarea reuniunilor private sau amenzi pentru nepurtarea măștii.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău