Angela Merkel, săptămâna viitoare, la Moscova și Kiev, pentru a se întâlni cu Putin și Zelenski

  • 13 August 2021 14:24
Angela Merkel, săptămâna viitoare, la Moscova și Kiev, pentru a se întâlni cu Putin și Zelenski

Cancelarul german Angela Merkel se va deplasa săptămâna viitoare în Rusia și Ucraina, unde intenționează să se întâlnească cu președinții rus și ucrainean, Vladimir Putin, respectiv Volodimir Zelenski, relatează EFE și AFP citat de AGERPRES.

Angela Merkel urmează să efectueze o vizită la Moscova vineri, 20 august, iar apoi se va deplasa la Kiev - duminică, 22 august, a anunțat vineri purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert.

„Vom oferi detalii despre programul său la începutul săptămânii viitoare”, a precizat el într-o conferință de presă.

Vizita cancelarului german intervine pe fondul tensiunilor între Ucraina și alte țări vecine cu Belarus și al intenției Germaniei de a duce la capăt proiectul de gazoduct Nord Stream 2.

SUA și Germania au ajuns la un acord în iulie privind realizarea acestui proiect energetic, după ce Washingtonul a încetat să mai protesteze față de construcția gazoductului, în schimbul garanțiilor că Berlinul va ajuta Ucraina ca această conductă să nu-i pună în pericol securitatea energetică.

Cu toate acestea, Angela Merkel însăși a recunoscut că rămân încă numeroase aspecte de rezolvat în legătură cu Nord Stream 2, proiect privit cu multă suspiciune de Ucraina și, de asemenea, de unele țări din Uniunea Europeană, precum Polonia și țările baltice, având în vedere creșterea dependenței energetice a Germaniei de Rusia.

Cancelarul german a pledat întotdeauna pentru necesitatea menținerii unui dialog cu Moscova, chiar și în momentele de maximă tensiune bilaterală sau multilaterală, având în vedere rolul strategic al Rusiei în conflictele internaționale majore, cum ar fi Siria sau Afganistan, notează EFE.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău