Angela Merkel respinge afirmațiile premierului ungar Viktor Orbán

  • 03 Septembrie 2015 21:59
Angela Merkel respinge afirmațiile premierului ungar Viktor Orbán

Cancelarul german Angela Merkel, aflată în prezent la Berna, a respins afirmația premierului ungar Viktor Orbán, făcută la Bruxelles, potrivit căreia exodul imigranților nu este o problemă a Europei, ci a Germaniei.

Angela Merkel a declarat, după întâlnirea sa cu președintele Elveției: "Germania face ce trebuie să facă din punct de vedere moral și juridic, nici mai mult, nici mai puțin. Este vorba despre o problemă care ne afectează pe toți".

Potrivit Agenției DPA, cancelarul german a avertizat Ungaria cu privire la respectarea Convenției de la Geneva privind apărarea refugiaților de război, respectiv de război civil. "Convenția de la Geneva privind statutul refugiaților nu este valabilă numai în cazul Germaniei, ci în cazul tuturor țărilor membre ale Uniunii Europene", a subliniat Angela Merkel, adăugând: "Ideea este că cei care au nevoie de apărare, trebuie să beneficieze de apărare, iar acest principiu trebuie să fie respectat de toate statele europene", informează agenția germană de presă DPA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău