Angela Merkel recunoaște „slăbiciunea” autorităților în răspunsul la atacul de la târgul de Crăciun

  • 19 Decembrie 2017 16:41
Angela Merkel recunoaște „slăbiciunea” autorităților în răspunsul la atacul de la târgul de Crăciun

Cancelarul german Angela Merkel a declarat marți că în timpul întâlnirii cu rudele celor uciși în atacul de anul trecut de la târgul de Crăciun de la Berlin a recunoscut 'slăbiciunea statului' în sprijinirea celor afectați de terorism, relatează dpa.

'Astăzi este o zi de doliu, însă este de asemenea o zi a dorinței de a îndrepta ceea ce nu a mers bine', a spus Merkel după o slujbă în memoria victimelor la Biserica Kaiser Wilhelm, aflată în apropierea locului în care a avut loc atentatul în urmă cu un an în centrul Berlinului.

Douăsprezece persoane au fost ucise și alte 70 au fost rănite în momentul în care Anis Amri, un solicitant de azil tunisian a cărui cerere fusese respinsă, a intrat cu un camion furat în mulțime la un târg de Crăciun în piața Breitscheidplatz, din centrul Berlinului, pe 19 decembrie 2016.

Potrivit media locale, participanții la o întâlnire organizată marți între membri ai familiilor celor uciși în atentat și cancelarul Merkel au rămas dezamăgiți și mulți dintre ei nu au avut șansa să discute față în față cu cancelarul. Întâlnirea a avut loc la două săptămâni după ce membri ai familiilor victimelor i-au trimis Angelei Merkel o scrisoare în care atacul este prezentat drept o "consecință tragică a inacțiunii politice a guvernului dumneavoastră".

Mulți dintre cei care au avut de suferit atunci "s-au simțit abandonați de stat după atac", a declarat președintele german Frank-Walter Steinmeier într-un discurs susținut la împlinirea unui an de la atentatul din Breitscheidplatz.

"Când în viața noastră de zi cu zi a început să-și facă loc violența de neînțeles, (răspunsul țării a părut) mai puțin intransigent și încrezător și mai mult rece și detașat", a remarcat Steinmeier.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău