Angela Merkel reclamă rolul de ancoră a Uniunii Europene, în discursul său de Anul Nou

  • 31 Decembrie 2017 12:37
Angela Merkel reclamă rolul de ancoră a Uniunii Europene, în discursul său de Anul Nou

Cancelarul german Angela Merkel afirmă în discursul său de Anul Nou că va colabora cu Franța pentru a ține unită Uniunea Europeană și se angajează să formeze ”fără întârziere” un nou guvern al Germaniei, relatează Bloomberg.

Biroul Angelei Merkel a publicat în avans o copie a discursului pe care îl va susține cancelarul duminică, la televiziune, în ajunul Anului Nou.

Merkel prezintă în discurs viziunea sa pentru al patrulea său mandat, care include o alianță cu președintele francez Emmanuel Macron pentru întărirea puterii economice a Europei și controlul imigrației, păstrând în același timp valorile toleranței și pluralismului în interiorul și în afara UE.

”Douăzeci și șapte de state Europene trebuie încurajate mai mult ca oricând să rămână în comunitate. Aceasta va fi întrebarea decisivă pentru următorii câțiva ani. Germania și Franța trebuie să colaboreze pentru a reuși”, firmă Merkel în discurs.

Eforturile lui Merkel de a combina forța celor mai mari două economii ale zonei euro au fost împiedicate de negocierile îndelungate pentru formarea unei coaliții de guvernare în Germania, cele mai lungi după Al Doilea Război Mondial. Noi negocieri cu social-democrații urmează să înceapă pe 7 ianuarie.

După ce un sondaj din această săptămână a arătat că tot mai mulți germani nu o mai vor pe Merkel cancelar, aceasta a încercat să își pună amprenta pe dezbaterea politică. Merkel a spus că este hotărâtă ”să formeze fără întârziere un guvern stabil pentru Germania, anul viitor”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău