Angela Merkel: Pandemia schimbă raporturile de putere în economia mondială

  • 09 Decembrie 2020 12:44
Angela Merkel: Pandemia schimbă raporturile de putere în economia mondială

Pandemia de coronavirus schimbă raporturile de putere în economia mondială, multe țări fiind afectate de scăderea activității economice din cauza efectelor COVID-19, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Economiile care se dovedesc cele mai reziliente sunt cele care au reușit să țină sub control pandemia, a afirmat Merkel, în Camera Inferioară a Parlamentului Germaniei.

Uniunea Europenă și Marea Britanie încă pot ajunge la un acord post-Brexit, a afirmat Angela Merkel, dar statele membre UE sunt pregătite să accepte lipsa unui acord dacă va fi necesar.

Berlinul are deplină încredere că Executivul comunitar va căuta să finalizeze negocierile post-Brexit, le-a spus Merkel parlamentarilor germani.

"Un lucru este clar: trebuie prezervată integritatea pieței interne. Trebuie să avem condiții de concurență echitabile, nu doar pentru momentul prezent, ci și pentru viitor și dincolo de asta", a declarat cancelarul german.

Premierul britanic Boris Johnson se va întâlni miercuri seara la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un un ultim efort pentru finalizarea negocierilor pentru un acord post-Brexit.

Principalele puncte de divergență la negocierile pentru un acord post-Brexit rămân legate de solicitările UE privind menținerea accesului pescarilor europeni în apele britanice, stabilirea unor norme care să prevină concurența neloială din partea companiilor britanice pe piața europeană și crearea unui mecanism de soluționare a diferendelor în cadrul viitorului acord.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău