Angela Merkel, nou rezultat negativ la testul de COVID-19. Rezultat pozitiv pentru vicepremierul spaniol, Carmen Calvo

  • 25 Martie 2020 19:50
Angela Merkel, nou rezultat negativ la testul de COVID-19. Rezultat pozitiv pentru vicepremierul spaniol, Carmen Calvo

Cancelarul german Angela Merkel a avut miercuri din nou rezultat negativ și la al doilea test pentru coronavirus, dar va rămâne în carantină la domiciliu până la efectuarea celui de-al treilea test, probabil săptămâna viitoare, în timp ce un rezultat pozitiv pentru un asemenea test a venit în aceeași zi pentru vicepremierul spaniol Carmen Calvo, potrivit agenției EFE, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert a anunțat rezultatul noului test, la două zile după ce Angela Merkel îl efectuase pe primul. Ea a fost vaccinată vineri de un medic împotriva pneumococului, o bacterie ce provoacă pneumonie, și a intrat în carantină duminică după ce a aflat că medicul cu care a intrat în contact a fost testat pozitiv.

De atunci, șefa guvernului de la Berlin lucrează de acasă, luni conducând prin videoconferință o ședință de guvern la care s-a aprobat un pachet amplu de măsuri împotriva crizei generate de pandemia de COVID-19. Merkel a urmărit miercuri tot de acasă ședința Bundestagului (parlamentul federal) la care a fost aprobat planul național cu măsuri economice și financiare ce însumează 750 de miliarde de euro.

În Spania însă, adjuncta șefului guvernului de la Madrid, Carmen Calvo, a fost tot miercuri confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus, după ce fusese spitalizată duminică cu o infecție respiratorie, conform unor surse guvernamentale. Carmen Calvo efectuase anterior și alte teste pentru depistarea coronavirusului, al căror rezultat a fost negativ.

Spania și Germania sunt, după Italia, statele europene cu cel mai mare număr de cazuri de infectare cu noul coronavirus, având miercuri confirmate 47.610 și, respectiv, 35.740 infectări. Dar între ele este o mare diferență în privința numărului deceselor provocate de COVID-19. În timp ce Spania are 3.434 decese, Germania a înregistrat până în prezent numai 186

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău