Angela Merkel | Migrația este cea mai mare provocare pentru viitorul UE

  • 12 Septembrie 2018 16:08
Angela Merkel |  Migrația este cea mai mare provocare pentru viitorul UE

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că migrația este cea mai mare provocare pentru viitorul Uniunii Europene, transmite dpa.  

Cancelarul a apreciat într-un discurs în parlamentul german că această provocare este semnificativ mai importantă pentru viitorul coeziunii Uniunii Europene decât cea cu care s-a confruntat în timpul crizei din zona euro.

Totodată, potrivit Reuters, cancelarul german a făcut apel la statele membre ale Uniunii Europene să dea dovadă de solidaritate pentru a se asigura că agenția europeană de protecție a frontierelor, FRONTEX, are suficiente atribuții pentru a fi eficientă și pentru a contribui la stoparea imigrației, în linie cu planurile Comisiei Europene.

Angela Merkel a subliniat că problema combaterii migrației ilegale implică necesitatea consolidării granițelor exterioare, astfel că țările care au o frontieră externă ar trebui să renunțe la o parte din responsabilitățile lor naționale. ''Aceasta presupune un anumit grad de solidaritate, este vorba despre oameni care vin la noi (...) este datoria noastră de a face posibilă migrația legală pentru a ajuta țările aflate în nevoie'', a adăugat cancelarul german.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău