Angela Merkel, la Malta | Europa își are destinul în propriile mâini

  • 03 Februarie 2017 13:13
Angela Merkel, la Malta | Europa își are destinul în propriile mâini

Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel astăzi  la unitatea Europei, înaintea unui summit european informal organizat în Malta, insistând că "Europa își are destinul în propriile mâini", relatează Agerpres.

Angela Merkel a afirmat că tema principală pe care o vor aborda liderii europeni la summit este criza refugiaților și, mai presus de toate, situația din Marea Mediterană și din Libia, țară care are nevoie de o "situație stabilă". Cancelarul german a subliniat faptul că mai rămân multe de făcut, exprimându-și totodată sprijinul pentru guvernul de uniune națională din Libia.

Liderii celor 28 de țări membre ale Uniunii Europene se reunesc astăzi  în Malta, țara care deține președinția semestrială a Consiliului UE, pentru a arăta solidaritate în fața crizelor care zdruncină forul comunitar, dar mai ales față de noua politică a Washingtonului, în cadrul acestui prim summit după învestirea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

În La Valletta, europenii, afectați de criza migrației și de Brexit, intenționează să se concentreze în special asupra afluxului record de migranți pe Marea Mediterană și pregătirile pentru cea de-a 60-a aniversare a Tratatului de la Roma, actul fondator al UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău