Angela Merkel își reafirmă sprijinul pentru soluția cu două state la conflictul israliano-palestinian

  • 29 August 2019 15:55
Angela Merkel își reafirmă sprijinul pentru soluția cu două state la conflictul israliano-palestinian

Cancelarul federal german Angela Merkel a reafirmat joi, în timpul unei conferințe de presă susținută alături de președintele palestinian Mahmud Abbas, sprijinul său pentru găsirea unei soluții cu două state la conflictul israeliano-palestinian, informează dpa, preluat de Agerpres.

Merkel a declarat că o soluție politică ar avea scopul de a asigura că ambele popoare, palestinian și israelian, trăiesc în pace și siguranță și că acest lucru este posibil doar printr-o soluție cu două state, "chiar dacă acest obiectiv pare a fi tot mai greu de atins".

Cancelarul federal al Germaniei a spus că palestinienii au dreptul la o viață economică și socială prosperă și că oferirea perspectivelor de dezvoltare economică este cheia pentru acest proces.

Angela Merkel a dat asigurări că Germania va continua să lucreze împreună cu părțile implicate pentru a găsi o soluție cu două state, "chiar dacă se știe că acesta va fi un drum lung și dificil".

Germania a donat anul trecut 110 milioane de euro (121,8 milioane de dolari) pentru teritoriile palestiniene, devenind unul dintre cei mai mari donatori bilaterali în regiune.

La rândul său, Abbas a declarat că executivul său este pregătit să negocieze o soluție cu două state în frontierele din 1967. El a spus că palestinienii sunt recunoscători pentru eforturile Angelei Merkel de a promova cooperarea multilaterală în găsirea unei soluții care să aducă pace și stabilitate în regiune.

Abbas și-a exprimat regretul față de poziția guvernului SUA, subliniind că aceasta nu va ajuta la stabilirea păcii și securității în Orientul Mijlociu.

"De aceea cerem negocieri sub supervizare internațională", a spus Abbas, adăugând că un grup de țări, atât din Europa cât și din lumea arabă, ar trebui să medieze între Israel și teritoriile palestiniene.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău