Angela Merkel: Germania trebuie să reacționeze decisiv la ultimele rețineri făcute de autoritățile din Turcia

  • 02 Septembrie 2017 11:48
Angela Merkel: Germania trebuie să reacționeze decisiv la ultimele rețineri făcute de autoritățile din Turcia

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a lansat critici dure la adresa autorităților turce după reținerea a doi cetățeni germani, susținând că Berlinul trebuie să reacționeze decisiv în relațiile bilaterale cu Ankara, transmite Reuters.

De asemenea, cancelarul german s-a exprimat împotriva continuării negocierilor cu privire la participarea Ankarăi în uniunea vamală a Uniunii Europene, având în vedere ultimele acțiuni luate de Turcia.

”Trebuie să reacționăm decisiv. Poate este necesar să regândim relațiile cu Ankara”, a declarat Merkel la un eveniment dedicat investitorilor din localitatea Nuremberg.

Anterior, un purtător de cuvânt guvernamental a anunțat că doi cetățeni germani au fost reținuți din ”motive politice” în Turcia.

În prezent, un număr de 12 persoane cu cetățenie germană sunt închise din motive politice în Turcia. Printre acestea se numără patru persoane cu dublă cetățeni turco-germană, inclusiv jurnalistul Deniz Yucel.

Germania nu a primit informații oficiale din partea autorităților turce despre ultimele două rețineri, care s-au făcut joi noaptea pe aeroportul din Antalya. Prin urmare, reprezentanții consulatului germna din Izmir au aflat despre rețineri de la ”surse nonstatale”, potrivit unei purtătoare de cuvânt de la ministerul de Externe.

Mulți cetățeni europeni au fost reținuți în ultimul an de autoritățile turce, fiind acuzați de implicare în lovitura de stat eșuată împotriva regimului președintelui Recep Tayyip Erdogan.

”Încercăm să determinăm pentru ce sunt acuzați. Trebuie să presupunem că sunt acuzații politice, suspiciuni de terorism, așa cum s-a întâmplat și cu ceilalți”, a declarat purtătoarea de cuvânt Maria Adebahr.

Cei doi cetățeni germani nu au avut acces până în acest moment la sprijin consular, întrucât diplomații nu au reșit să contacteze oficialii turci din cauza sărbătorii musulmane Eid al-Adha.

Sursa: News.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău