Angela Merkel exclude categoric o a cincea candidatură la postul de cancelar

  • 05 Iunie 2020 09:35
Angela Merkel exclude categoric o a cincea candidatură la postul de cancelar

Angela Merkel, al cărei mandat se încheie în 2021, a dat asigurări joi că ea chiar nu își dorește, în pofida popularității sale, o a cincea candidatură la șefia guvernului federal german, relatează AFP.

Întrebată pe postul public ZDF despre o eventuală nouă candidatură, Angela Merkel a răspuns: "Nu, chiar nu. Foarte ferm".

Popularitatea Angelei Merkel, la putere din 2005, a alimentat speculațiile privind o nouă candidatură anul viitor, chiar dacă șefa guvernului federal a spus în mai multe rânduri că nu va mai candida.

Lidera germană în vârstă de 65 de ani este printre personalitățile politice preferate, datorită în special bunei gestionări de către Germania a epidemiei de noul coronavirus.

Detașat în fruntea sondajelor de opinie, partidul său, formațiunea conservatoare CDU, urmează să-și aleagă noul lider la sfârșitul anului, care ar trebui apoi să devină candidat la postul de cancelar. Un rival înfocat al Angelei Merkel, liberalul Friedrich Merz, este unul dintre candidați, ca și liderul moderat din Renania de Nord - Westfalia, Armin Laschet.

Liderul guvernului regional din Bavaria și șeful partidului conservator partener CSU, Markus Soder, apreciat și el pentru modul în care a gestionat pandemia de COVID-19, s-ar putea lansa și el în cursa pentru postul de cancelar, transmite AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău