Angela Merkel despre propaganda rusă: ”Nu mă sperie așa ceva”

  • 03 Mai 2017 11:44
Angela Merkel despre propaganda rusă: ”Nu mă sperie așa ceva”

Nu ne temem de influența Rusiei asupra alegerilor din Germania, care vor avea loc în septembrie 2017, a declarat cancelarul german Angela Merkel la o conferință de presă comună cu președintele rus Vladimir Putin.

Răspunzând la întrebarea, dacă Germania se teme de o posibilă influență rusească, așa cum s-a întâmplat în campania din SUA, inclusiv prin manipularea opiniei publice, Merkel a spus: ”Nu pot spune nimic despre campania electorală din SUA, dar eu nu fac parte din categoria acelor oameni care se tem”, scrie paginaderusia.ro.

”Dacă vor exista dezinformari brutale, așa cum a fost cazul cu „fata Lisa“, sau ca în Lituania, unde au existat acuzații împotriva soldaților noștri, atunci cu siguranță ne vom ocupa de această problemă“, – a spus Merkel.

„Știm că criminalitatea informatică este o provocare internațională… și desigur, în doctrina militară a Rusiei războiul hibrid joacă un rol important. Sunt convinsă că noi, în Germania, ne vom face singuri campania ..“ – a adăugat cancelarul.

La rândul său, după declarația lui Merkel, Putin a ținut să afrime că Rusia nu a ”intervenit în procesele politice din alte țări”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău