Angela Merkel declară că nu va forma nicio coaliție cu extrema dreaptă sau cea stângă, după alegeri

  • 30 August 2017 08:31
Angela Merkel declară că nu va forma nicio coaliție cu extrema dreaptă sau cea stângă, după alegeri

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat marți că nu va forma nicio coaliție cu extrema dreaptă sau cea stângă, după alegerile din 24 septembrie, informează Agerpres.

Susținătorii partidului Alternativa pentru Germania (AfD, Alternative für Deutschland), de extremă dreaptă, cu o platformă anti-imigrație, au huiduit-o pe șefa guvernului de la Berlin la un miting în orașul Bitterfeld-Wolfen din estul țării.

Merkel a exclus și guvernarea alături de formațiunea de la cealaltă extremitate a spectrului politici, Die Linke (Stânga). Partidul Social Democrat (SPD), partener minoritar în actuala coaliție guvernamentală, este cotat în sondaje mult mai slab decât creștin-democrații conduși de cancelar.

Nu este probabilă nicio altă majoritate fără conservatorii din Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și corespondentul său din Bavaria, Uniunea Creștin-Socială (CSU). Acestora li s-ar putea alătura și Partidul Liber Democrat (FDP), de orientare liberală.

Angela Merkel, cancelar din noiembrie 2005, este cotată cu șanse mari să câștige al patrulea mandat, ceea ce ar fi un record în politica din Germania.

Un sondaj realizat de institutul INSA și prezentat marți, indică următoarele intenții de vot: CDU-CSU 37%, SPD 24%, Die Linke și AfD câte 10%, FDP 8% și Verzii 6,5%.

Reuters arată că ambele partide mari ar prefera să guverneze alături de parteneri mai mici, în loc să continue actuala coaliția de uniune națională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău