Angela Merkel ar fi primit, la summitul de la Sibiu, oferte pentru un post UE de rang înalt

  • 22 Mai 2019 15:29
Angela Merkel ar fi primit, la summitul de la Sibiu, oferte pentru un post UE de rang înalt

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a primit oferte, în cursul summitului Consiliului European din România, pentru a prelua o funcție de rang înalt la Bruxelles, afirmă funcționari europeni, potrivit Mediafax.

Angela Merkel a respins propunerea de a deveni președinte al Consiliului European, au declarat, sub protecția anonimatului, trei oficiali UE citați de agenția Bloomberg.

Discuțiile s-au derulat într-un format restrâns, iar sursele citate nu au precizat ce lideri au prezentat propunerile. Unii lideri europeni au exprimat speranța că Angela Merkel se va răzgândi.

Într-un interviu acordat recent publicației Süddeutsche Zeitung, Angela Merkel a declarat că are un "sentiment ridicat de responsabilitate" pentru Europa. Ulterior, pe fondul speculațiilor că ar urma să preia o funcție de rang înalt la nivel european după retragerea din funcția de cancelar german, Angela Merkel a afirmat: "Nu sunt disponibilă pentru altă poziție politică, oricare ar fi, iar acest lucru include Europa".

Angela Merkel pledează pentru numirea unui politician german într-o poziție de conducere la Comisia Europeană sau la Banca Centrală Europeană.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:7,16 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
23
Mon
22
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău