Angela Merkel, apel către germani: Vaccinați-vă! În Germania începe vaccinarea fără programare, în transportul public și pe stadioane

  • 12 Septembrie 2021 17:14
Angela Merkel, apel către germani: Vaccinați-vă! În Germania începe vaccinarea fără programare, în transportul public și pe stadioane

Cancelarul Angela Merkel și-a îndemnat duminică conaționalii să profite de campania de vaccinare fără programare, care va începe luni în Germania. Germanii se vor putea vaccina fără programare prealabilă în magazine, transportul public, moschei sau pe terenurile de fotbal.

Îngrijorat că rata de vaccinare de circa 62% din Germania nu va fi suficientă pentru a preveni un val de infectări cu COVID-19 la iarnă, în special din cauza variantei Delta, dominantă, guvernul face un efort pentru a-i încuraja pe nehotărâți să se vaccineze.

„Nu a fost niciodată mai simplu și mai rapid să te vaccinezi", a spus Angela Merkel în podcast-ul său săptămânal, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Cancelarul a adăugat că, începând de luni, oamenii se pot vaccina fără programare în transportul public, în lăcașurile de cult sau pe terenurile de sport.

Merkel a spus că, deși este bine că circa 66% din populație s-a vaccinat cu o doză și 62% este pe deplin vaccinată, numărul de cazuri este în creștere, iar majoritatea persoanelor spitalizate nu sunt vaccinate.

„Pentru a trece cu bine de toamnă și de iarnă, trebuie să convingem cât mai multă lume să se vaccineze. Vă îndemn să vă protejați pe dvs. și pe ceilalți. Vaccinați-vă!", a spus ea.

Aproximativ patru milioane de persoane din Germania au suferit de COVID-19, iar peste 90.000 au murit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău