Angela Merkel anunță oficial convorbiri cu FDP și Verzii pentru formarea unei coaliții

  • 07 Octombrie 2017 18:06
Angela Merkel anunță oficial convorbiri cu FDP și Verzii pentru formarea unei coaliții

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat oficial sâmbătă că au loc negocieri cu Partidul Liber Democrat (FDP) și cu Verzii pentru formarea unui guvern de coaliție, transmite Agerpres.

Așa-zisa coaliție Jamaica, numită astfel întrucât culorile simbolizând cele trei partide, negru, galben și verde, corespund cu cele de pe drapelul jamaican, este inedită la nivel național în Germania, notează dpa.

Merkel, care a făcut acest anunț în marja unei reuniuni a tineretului conservator la Dresda, a recunoscut că negocierile vor fi dificile, dar a insistat că scopul urmărit este de a forma un guvern de încredere.

Este de altfel singura opțiune a cancelarei, după ce fostul său partener de guvernare, SPD (Partidul Social-Democrat) a trecut în opoziție în urma alegerilor legislative din septembrie, cu un rezultat istoric de numai 20,5% din voturi, iar scorul de 33% obținut de conservatorii lui Merkel, CDU, Uniunea Creștin-Democrată, și aliata sa bavareză Uniunea Creștin Socială, nu le permite să guverneze singuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău