Angela Merkel afirmă că trebuie luate măsuri împotriva neo-nazismului în Germania

  • 23 Iunie 2019 08:23
Angela Merkel afirmă că trebuie luate măsuri împotriva neo-nazismului în Germania

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că trebuie luate măsuri suplimentare pentru a gestiona amenințarea pe care o reprezintă grupurile neo-naziste, după uciderea unui politician de către un presupus extremist de extremă dreaptă.

Walter Lübcke, care își exprimase susținerea pentru imigranți, a fost împușcat mortal la reședința sa, în orașul Kassel, în cursul lunii iunie, menționează BBC.

Merkel a făcut declarațiile în orașul Dortmund, în cadrul adunării anuale a Bisericii Protestante germane. Uciderea lui Walter Lübcke, împușcat în cap de la mică distanță, în propria locuință, a zguduit Germania.

Cancelarul Angela Merkel a spus credinioșilor că statul trebuie ca, la toate nivelurile, să gestioneze violența de extremă dreaptă sau va pierde credibilitatea. Ea a afirmat că nu pot exista tabuuri. Acest lucru ar putea înseamna și preluarea sugestiei ministrului de interne, Horst Seehofer, de a reduce drepturile celor care propagă discursuri de incitare la ură, probabil libertatea de expresie sau chiar dreptul de a vota.

Ea a atins de asemenea subiectul eșecurilor anterioare ale statului de a detecta neo-naziștii, afirmând că rudelor victmelor li se datorează răspunsuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău