Angela Merkel a respins oferta secretarului general al ONU pentru un post de consilier în cadrul organizației

  • 19 Ianuarie 2022 13:08
Angela Merkel a respins oferta secretarului general al ONU pentru un post de consilier în cadrul organizației

Fostul cancelar federal al Germaniei, Angela Merkel, a respins oferta secretarului general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), pentru un post de consilier în cadrul organizației, informează miercuri dpa, citat de Agerpres.

Guterres i-a propus Angelei Merkel să prezideze un consiliu consultativ care să fie format din foști șefi de stat și de guvern, potrivit surselor de la ONU. Rolul acestui consiliu este de "a identifica bunurile globale publice și alte zone de interes comun unde este cel mai mult nevoie de îmbunătățiri de guvernare și să propună modalități în care acest lucru ar putea fi realizat".

Angela Merkel "a discutat cu secretarul general al ONU săptămâna trecută, i-a mulțumit, și l-a informat că nu va accepta oferta", a anunțat biroul de presă al fostului cancelar federal al Germaniei.

Politiciana conservatoare de 67 de ani nu a mai candidat la alegerile federale din septembrie și s-a retras din politica națională germană anul trecut, după 16 ani în care a fost cancelar federal.

Consiliul consultativ propus de Guterres este unul dintre principalele proiecte de reformă gândite de secretarul general al ONU în cel de-al doilea mandat al său, care a început în ianuarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău