Angela Merkel a respins acuzațiile Turciei făcute după anularea mitingurilor susținătorilor lui Erdogan

  • 04 Martie 2017 11:37
Angela Merkel a respins acuzațiile Turciei făcute după anularea mitingurilor susținătorilor lui Erdogan

Angela Merkel, cancelarul german, a respins vineri acuzațiile Turciei care au fost făcute după anularea a două evenimente ale susținătorilor președintelui Recep Tayyp Erdogan și a criticat încălcările față de libertatea presei din statul turc, informează Mediafax.ro.

”Situația legală din Germania este umătoarea: suntem un sistem federal. Municipiile au calificări, regiunile de asemenea sau statul federal. În ceea ce privește organizarea evenimentelor, autorizările sunt decise la nivel comunal”, a afirmat aceasta în cadrul unei vizite în Tunisia.

Ankara a acuzat Berlinul că încearcă să ajute la înfrângerea președintelui turc în cadrul referendumului despre extinderea puterilor sale executive, după anularea celor două întâlniri ce urmau a avea loc în Germania și la care ar fi trebuit să participe miniștri turci.

Merkel a denunțat la rândul său încălcările libertății presei în țara turcă, în mod special în cazul corespondentului în Turcia al cotidianului Die Welt, Deniz Yuel, ce a fost plasat în detenție pentru ”propagandă teroristă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău