Angela Merkel a felicitat-o pe Ursula von der Leyen: „Deși pierd un ministru, câștig un nou partener la Bruxelles”

  • 17 Iulie 2019 11:19
Angela Merkel a felicitat-o pe Ursula von der Leyen: „Deși pierd un ministru, câștig un nou partener la Bruxelles”

Cancelarul german Angela Merkel a felicitat-o marți pe Ursula von der Leyen, fostul ministru german al Apărării, pentru numirea în funcția de președinte al Comisiei Europene, conform Reuters.

„Sunt fericită deoarece un european determinat va deveni președintele Comisiei Europene. Deși pierd un ministru, câștig un nou partener la Bruxelles”, a declarat cancelarul german prin intermediul unei postări pe Twitter.

Ursula von der Leyen a primit, marți seară, votul favorabil al Parlamentului European pentru numirea în funcția de președinte al Comisiei Europene. Candidata a primit 383 de voturi favorabile și 327 de voturi împotrivă.

"Mă simt foarte onorată, sunt copleșită, vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o", a declarat Ursula von der Leyen, citată de site-ul Politico.eu. 

"Încrederea pe care mi-ați acordat-o este încrederea pe care o acordați Europei. (...) Pentru mine, este o responsabilitate mare, iar munca începe acum. Mesajul este că vom colabora cu toții în mod constructiv, deoarece efortul este pentru o Europă unită și puternică", a precizat Ursula von der Leyen

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău