Angela Merkel, desemnată "persoana anului 2015" de revista Time

  • 09 Decembrie 2015 17:00
Angela Merkel, desemnată

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a fost desemnată, miercuri, "persoana anului 2015" de editorii revistei americane Time, informează Mediafax.ro. Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, s-a clasat pe poziția a doua.

Motivându-și alegerea, publicația americană a menționat rolul jucat de Angela Merkel în criza refugiaților sirieni din Europa și în negocierile referitoare la datoria publică a Greciei. Jurnaliștii americani au citat, de asemenea, atitudinea cancelarului german față de intervenția Rusiei în Ucraina.

"Doamna Merkel a asigurat în mod constant un leadership moral, într-o lume care duce lipsă de așa ceva", a declarat Nancy Gibbs, managing-editor al revistei Time.

Potrivit site-ului agenției de presă Reuters, Angela Merkel a ocupat primul loc pe lista scurtă a finaliștilor pentru această distincție, care i-a mai inclus pe politicianul american Donald Trump, clasat pe locul al treilea, dar și pe Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic, clasat pe locul al doilea.

Revista americană desemnează o personalitate a anului începând din 1927.

În 2014, revista Time a decis să acorde această distincție medicilor, infirmierelor, personalului medical, ONG-urilor și tuturor voluntarilor care s-au implicat în lupta contra virusului Ebola care a făcut ravagii în Africa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău