Angajatorii, obligați să întreprindă măsuri de prevenire, examinare și intervenție în cazul constatării actelor de hărțuire sexuală la locul de muncă

  • 31 Martie 2023 15:38
Angajatorii, obligați să întreprindă măsuri de prevenire, examinare și intervenție în cazul constatării actelor de hărțuire sexuală la locul de muncă

Parlamentul a aprobat în cea de-a doua lectură proiectul de modificare a unor acte normative, care prevede combaterea fenomenului hărțuirii la locul de muncă. Proiectul urmărește racordarea legislației naționale la standardele internaționale, în special la Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (Convenția de la Istanbul), transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Unul dintre autorii proiectului de lege, deputata Angela Munteanu-Pojoga, secretara Comisiei drepturile omului și relații interetnice, a menționat că această inițiativă a fost sugerată de Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

Astfel, ACTUL normativ propune completarea Codului contravențional cu prevederi referitoare la atragerea la răspundere a angajatorilor pentru nerespectarea obligației de a întreprinde măsuri de prevenire, examinare și intervenție în cazul constatării actelor de hărțuire sexuală la locul de muncă. De asemenea, angajatorii care vor obstrucționa procesul de reclamare a cazurilor de hărțuire sexuală  la locul de muncă vor fi sancționați contravențional.

Astfel, neinstituirea procedurilor necesare combaterii hărțuirii sexuale la locul de muncă se va sancționa cu amenzi   între 3000 și 4200 de lei aplicate persoanelor fizice și  10500 și 13500 de lei – persoanelor juridice. Totodată, în cazul persoanelor cu funcție de răspundere, pedeapsa contravențională ar putea ajunge până la 10500 de lei. În același timp, Codul contravențional a fost completat cu norme ce prevăd posibilitatea de atragere la răspundere pentru fapte de victimizare.

O altă prevedere a proiectului se referă la completarea Codului Muncii, a Legii privind Inspectoratul de Stat al Muncii și a Legii sindicatelor cu norme în domeniul prevenirii, examinării și soluționării hărțuirii sexuale la locul de muncă. Astfel, Inspectoratul de Stat al Muncii va verifica existența, în regulamentele interne ale instituțiilor, a măsurilor de prevenire și combatere a fenomenului discriminării, hărțuirii sexuale, victimizării la locul de muncă, precum și respectarea acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Arhivă Radio Chișinău