Angajații MAI beneficiază de servicii medicale îmbunătățite datorită unui parteneriat cu USMF

  • 03 Martie 2023 17:20
Angajații MAI beneficiază de servicii medicale îmbunătățite datorită unui parteneriat cu USMF

Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Daniella Misail-Nichitin și Șeful Serviciului medical al MAI, comisarului-șef Ion Vaculin au avut o întrunire cu grupul de experți din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testemițanu”, care în comun cu comisia de specialiști a Serviciului medical al MAI au elaborat criteriile și normele de diagnostic, evaluare și expertiză medicală. Aceste criterii sunt utilizate ca un regulament cadru de bază în instituțiile MAI și CNA, se arată în comunicatul MAI.

În cadrul întrevederii, oficialii au vorbit despre beneficiile Regulamentului cu privire la expertiza medico-militară, care corespunde standardelor Uniunii Europene. Totodată, Regulamentul contribuie la modernizarea, diversificarea și asigurarea serviciilor medicale prestate pentru funcționarii publici cu statut special/militar și alte categorii de beneficiari ce apelează la serviciile medicale ale MAI.

În debutul discuțiilor, reprezentanții MAI au mulțumit conducerea și grupul de experți al USMF, pentru participarea și implicarea în elaborarea Regulamentului, care va îmbunătăți modul de organizare și funcționare a organelor de expertiză medicală.

Totodată, Secretarul de Stat și Șeful Serviciului medical în semn de apreciere și respect au înmânat echipei de experți scutul/blazonul Serviciului medical al MAI.

Cei prezenți au trecut în revistă și proiectele ce urmează a fi implementate în baza Acordului de colaborare interinstituțională semnat între USMF „Nicolae Testemițanu” și MAI, la 27 iulie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău