Angajații Inspectoratelor de poliție Nisporeni și Drochia au organizat manifestații dedicate polițiștilor care și-au pierdut viața în războiul pentru apărarea independenței și integrității R. Moldova din 1992

  • 19 Iunie 2023 09:32
Angajații Inspectoratelor de poliție Nisporeni și Drochia au organizat manifestații dedicate polițiștilor care și-au pierdut viața în războiul pentru apărarea independenței și integrității R. Moldova din 1992

Angajații Inspectoratelor de poliție Nisporeni și Drochia au organizat și desfășurat, în weekend, manifestații dedicate polițiștilor care care și-au pierdut viața în războiul pentru apărarea independenței și integrității Republicii Moldova din 1992, transmite Poliția R. Moldova.

La Nisporeni a avut loc evenimentul consacrat memoriei angajatului Tudor Țernă, care și-a pierdut viața pe platoul de luptă.

Activitatea a debutat cu inaugurarea plăcii comemorative în cinstea eroului.

În memoria polițistului a avut loc și ediția a XXIX-a a turneului de minifotbal. La turneu au concurat polițiștii Inspectoratelor de poliție Hîncești, Criuleni, Dubăsari, Ialoveni, echipa de minifotbal a Asociației Internaționale a Polițiștilor (IPA) din Nisporeni și România, Regiunea 1 Covasna.

Pe locul I s-a clasat echipa de minifotbal a Asociației Internaționale a Polițiștilor din Nisporeni.

Totodată, și la Inspectoratul de poliție Drochia a avut loc manifestația de comemorare a ofițerilor căzuți la datorie: maiorul de poliție Vladimir Boiarnițchi, căpitanul de poliție Vasile Gangal și sergentul de poliție Boris Coșciuc.

La eveniment a fost prezent și șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Bejan.

,,Conflictul armat de pe Nistru rămâne o tragică amintire pentru întreaga populație a Republicii Moldova, dar și pentru Inspectoratul General al Poliției, din rândurile căruia s-au sacrificat unii dintre cei mai buni polițiști” a declarat Alexandru Bejan.

Cu gesturi pline de respect și recunoștință, polițiștii împreună cu cei prezenți la manifestație au depus flori la plăcile comemorative ale polițiștilor, aducând omagiu curajului și sacrificiului celor care și-au pierdut viața pentru integritatea țării.

Ulterior, polițiștii Inspectoratelor de poliție Drochia, Rîșcani, Bălți, Edineț și Dondușeni au concurat la meciul de minifotbal, dedicat memoriei polițiștilor.

În final, echipa Inspectoratului de poliție Bălți a ieșit învingătoare.

Menționam că, în primăvara-vara fiecărui an, subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției organizează manifestații de comemorare a polițiștilor care și-au pierdut viața în războiul pentru apărarea independenței și integrității Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău