Angajații Facebook critică public refuzul lui Zuckerberg de a sancționa mesajele lui Trump

  • 01 Iunie 2020 15:55
Angajații Facebook critică public refuzul lui Zuckerberg de a sancționa mesajele lui Trump

Într-o mișcare extrem de rară de disidență în interiorul comapaniei Facebook, angajații lui Mark Zuckerberg se revoltă public la adresa acestuia, după ce fondatorul Facebook i-a luat apărarea lui Donald Trump în scandalul acestuia cu rețeaua socială rivală, Twitter, notează The Guardian, preluat de Digi24.ro

Angajații Facebook și-au exprimat nemulțumirea pe rețelele sociale față de șeful lor, într-o manifestare rară de disidență în cadrul companiei. Dezacordul a venit din partea angajaților de la toate nivelurile companiei, inclusiv a unor șefi de departamente. Aceștia au criticat decizia lui Zuckerberg de a lăsă netaxat pe Facebook mesajul lui Donald Trump prin care este „glorificată violența”. Mesjaul a fost marcat ca incitare la violență de rețeaua socială rivală, Twitter, care a ascuns mesajul președintelui SUA.

Citește și Postare halucinantă a lui Donald Trump pe Twitter „Nici n-au știut ce i-a lovit. Dacă veneau aici îi devorau cei mai feroce câini”

Andrew Crow, șeful departamenteului de proiectare a dispozitivului Portal Facebook, a scris: „Acordarea unei platforme pentru a incita violența și a răspândi dezinformarea este inacceptabilă, indiferent despre cine este vorba. Nu sunt de acord cu poziția lui Mark și voi face tot ce este posibil ca să schimb asta. ”

Jason Stirman, membru al echipei de cercetare și dezvoltare a companiei și fostul director executiv al aplicației Lucid, a postat și el pe Twitter.

„Nu știu ce să fac, dar știu că a face nimic nu este acceptabil. Sunt un angajat al FB care nu este în totalitate de acord cu decizia lui Mark de a nu face nimic în privința postărilor recente ale lui Trump, care incită clar la violență. Nu sunt singur în interiorul FB. Nu există o poziție neutră cu privire la rasism.”, a scris Stirman.

Zuckerberg a declarat vineri că nu este de acord cu interpretarea de către Twitter a declarației lui Trump, care includea fraza „Când începe jaful, începe împușcăturile”, ca fiind incitare la violență. Zuckerberg a spus că a citit-o ca un avertisment pentru protestatari.

„Nu sunt de acord cu modul în care președintele a vorbit despre acest lucru, dar cred că oamenii ar trebui să poată vedea asta singuri, deoarece în cele din urmă răspunderea pentru cei aflați în funcții de putere nu se poate întâmpla decât atunci când discursul lor este exprimat liber”, a mai spus fondatorul Facebook.

Unii dintre angajații Facebook au apelat la consiliul de supraveghere al companiei, un organism cvasi-independent pe care Facebook l-a finanțat în scopul de a acționa ca o „instanță supremă”.

Mark Zuckerberg și Donald Trump au vorbit la telefon

Președintele Donald Trump și CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, au avut o convorbire telefonică vineri, în urma scandalului dintre Trump și Twitter, informează BusinessInsider.

Zuckerberg și-ar fi exprimat „îngrijorarea cu privire la tonul și retorica” ​​din unele postări ale lui Trump în timpul apelului telefonic, susțin sursele citate. Apelul telefonic a fost caracterizat ca fiind productiv , sursele menționând că Facebook a reușit să mențină relații diplomatice cu Casa Albă, în timp ce președintele se luptă cu alte companii de social media.

Sursa:Digi24.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău