Angajații din sistemul public, inclusiv medicii, care se infectează cu COVID-19 la locul de muncă ar putea să nu mai primească indemnizația de 16 mii de lei

  • 04 Septembrie 2020 12:42
Angajații din sistemul public, inclusiv medicii, care se infectează cu COVID-19 la locul de muncă ar putea să nu mai primească indemnizația de 16 mii de lei

Angajații din sistemul public, inclusiv cei din sănătate, care se infectează cu COVID-19 la locul de muncă, ar putea să nu mai primească indemnizația de 16 mii de lei.

Guvernul a abrogat ieri această decizie, care a fost inclusă într-un proiect de măsuri bugetar-fiscale. Autoritățile însă nu au anunțat această prevedere, ci doar unele măsuri de susținere a educației și agriculturii.

Fostul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, a atenționat asupra acestei modificări, care în opinia sa, a fost „strecurată tăcut” în proiectul de lege.

„Deci, Guvernul împreună cu ministerul de resort înaintează în Parlament propunerea de abrogare a legii despre plata indemnizației de 16 000 de lei. Un 800 de euro amărâți, plătiți pentru suferință pe care nu o să-i mai primiți. Nu mai vor să se cheltuie cu voi. Nu le ajung lor. Pentru pomeni electorale”, scrie Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

În emsiunea sa ”Președintele răspunde”, Igor Dodon a spus că nu știe nimic despre abrogarea acestei indemnizații și a vorbit din numele deputaților socialiști, dând asigurări că ei nu vor vota pentru anularea ei. Dacă totuși va trece de Parlament, Igor Dodon promite că va întoarce proiectul de lege pentru a fi supus din nou votului.

Proiectul de lege a stârnit și nemulțumirea opoziție parlamentare. Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, liderul Pro Moldova, Adrian Candu îl acuză pe Igor Dodon și guvernarea de ipocrizie.

Proiectul trebuie să fie votat de Parlament pentru a intra în vigoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău