Angajații CNA vor fi reevaluați

  • 21 Noiembrie 2012 13:59
Angajații CNA vor fi reevaluați

Centrul Național Anticorupție începe de miercuri, 21 noiembrie, evaluarea angajaților săi, care va dura până pe 20 decembrie.

În această perioadă, cei care doresc să își păstreze funcțiile în instituția reorganizată vor trebui să suțină un interviu în fața unei Comisii de evaluare, să treacă testul cu detectorul de minciuni și un control psihologic. 

Angajații CNA vor fi verificați și la capitorlul declarații pe venit și proprietăți. De asemenea, le vor fi examinate raporatele de activitate pentru ultimii trei ani, iar cei care pretind la funcții manageriale, vor fi verificați dacă pot face față situațiilor de criză. Testele cu detectorul de minciuni, ar putea dura, însă, o perioadă mai îndelungată, deoarece pe zi pot fi testate doar câte două persoane.

Conducerea CNA mizează pe și sprijinul cetățenilor care sunt îndemnați să apeleze  o linie fierbinte pentru a reclama eventuale implicări ale angajaților CNA în afaceri ilegale, a declarat președintele Comisiei de Evaluare, Tudor Gabura.

Cei care vor fi găsiți incompatibili cu statutul de angajat al CNA, vor fi eliberați din funcție, în conformitate cu prevederile Codului Muncii, a precizat Tudor Gabura.

Din cadrul Comisie de Evaluare fac parte 5 membri ai Centrului Anticorupție și doi reprezentanți ai societății civile. Unul dintre aceștia, directorul Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, Galina Bostan, a menționat că reforma CNA depinde în foarte mare măsură de calitatea angajaților care vor fi selectați.

La testări vor participa 400 dintre cei 576 de angajați ai CNA. Restul au cerut să fie transferați la alte instituții, cum ar fi Ministerul de Interne, cel al Finațelor sau  Serviciul Vamal. Funcțiile care vor rămâne vacante în urma evalurilor, vor fi suplinite prin concurs public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău