Angajații CFM nu și-au ridicat salariile din aprilie. Sindicatele cer intervenția premierului

  • 20 August 12:37
Angajații CFM nu și-au ridicat salariile din aprilie. Sindicatele cer intervenția premierului

Peste cinci mii de angajați ai CFM nu și-au ridicat salariile din luna aprilie, iar suma totală a restanțelor acumulate constituie 136 de milioane de lei. În acest sens, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova solicită intervenția prim-ministrului Dorin Recean pentru soluționarea problemei restanțelor salariale, se menționează într-un demers adresat premierului, citat de IPN.


Acumularea restanțelor salariale în sumă de 136 de milioane de lei pentru martie 2024 la cinci filiale ale întreprinderii și pentru aprilie-iulie 2024 pentru întreaga întreprindere  afectează grav bunăstarea angajaților și a membrilor familiilor acestora, se menționează în demers.

Confederația Națională a Sindicatelor menționează că lipsa mijloacelor financiare face imposibilă atât acoperirea cheltuielilor cotidiene ale familiilor salariaților, cât și asigurarea cu rechizite și alte produse necesare copiilor acestora în preajma noului an școlar. „Este de remarcat că angajații întreprinderii de stat și-au manifestat devotamentul și și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu, indiferent de circumstanțele economice, inclusiv fiind implicați în măsurile întreprinse în legătură cu gestionarea crizei refugiațilorˮ, se mai arată în adresarea către premier. Sindicatele solicită șefului executivului să identifice mijloacele financiare necesare pentru lichidarea restanțelor salariale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Fri
22
Sat
21
Sun
18
Mon
18
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău