Angajați la stat cu iPhone XS cumpărate din bani publici, fără concurs de achiziții (Moldova Curată)

  • 03 Martie 2020 15:06
Angajați la stat cu iPhone XS cumpărate din bani publici, fără concurs de achiziții (Moldova Curată)

Unii reprezentanți ai conducerii Agenției Rezerve Materiale (ARM) a Ministerului de Interne folosesc telefoane Apple de ultimă generație, tablete iPad Pro și un computer MacBook pro cumpărate din bani publici, dar fără organizarea unui concurs de achiziții și fără justificarea necesității de procurare anume a acestor modele scumpe, se arată într-un material publicat de portalul Moldova Curată.

Potrivit sursei citate, asta arată un raport al Inspecției Financiare a Ministerului Finanțelor, care a efectuat un control pentru anul 2018 și primele luni ale anului 2019. Inspectorii au mai stabilit că o parte din bunurile Agenției au fost date în folosință aparatului central al Ministerului de Interne, însă la câteva zile după schimbarea guvernării au fost restituite.

De asemenea, inspectorii au descoperit că o parte din angajați au primit sporuri salariale pentru că ar fi muncit în zilele de odihnă, fapt ce contravine legii, iar șefa Direcției Economico-Financiare ar fi ridicat neîntemeiat două salarii, din două funcții pe care le deținea concomitent. Centrul Național Anticorupție a refuzat să inițieze o cauză penală în baza Raportului.

Citiți integral materialul pe Moldova Curată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău