Angajați ai Institutului Mamei și a Copilului vor fi concediați, după ce o tânără a fost lăsată să avorteze în WC

  • 09 Ianuarie 2018 14:08
Angajați ai Institutului Mamei și a Copilului vor fi concediați, după ce o tânără a fost lăsată să avorteze în WC

Șeful Secției de ginecologie de la Institutul Mamei și Copilului, sora principală și asistenta medicală care a fost de gardă în cazul unei tinere lăsată să avorteze în veceul instituției, vor fi concediați.

Totodată, medicul de gardă și directorul Centrului perinatal s-au ales cu o mustrare aspră. Directorul Institutului, Sergiu Gladun, a primit o avertizare.

Comisia instituită pentru a cerceta cazul a ajuns la concluzia că au fost încălcate normele de etică și regulamentul medical, a anunțat directorul Institutului Mamei și Copilului, Sergiu Gladun, în cadrul unei conferințe de presă.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Boris Gîlca, a spus că acest caz este unul regretabil și că vina o poartă oamenii care muncesc în sistem. El a mai anunțat că vor fi constituite comisii interne în fiecare spital pentru a analiza cazurile de erori medicale și malpraxis.

Acum o săptămână, o tânără a povestit pe o rețea de socializare situația că a fost nevoită să avorteze singură în veceul Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Ea susține că personalul medical a brutalizat-o și a tratat-o cu indiferență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău