Angajați ai FSB, acuzați de înaltă trădare în folosul SUA

  • 01 Februarie 2017 14:04
Angajați ai FSB, acuzați de înaltă trădare în folosul SUA bbc.com

Doi angajați ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia și un fost manager al „Laboratorului Kaspersky” sunt învinuiți de înaltă trădare în folosul SUA, potrivit avocatului unuia dintre cei arestați în acest caz, citat de BBC.

În dosar figurează numele șefului Centrului de securitate informațională al FSB Serghei Mihailov, al colaboratorului acestuia, Dmitri Dokuceaev, precum și al fostului șef al departamentului de investigare a incidentelor informaționale a „Laboratorului Kaspersky” Ruslan Stoianov, a comunicat avocatul Ivan Pavlov.

În acest context, BBC amintește că luni în Rusia a fost arestat jurnalistul Vladimir Anikeev, acuzat că ar fi accesat ilegal conturile personale ale unor înalți demnitari de stat și cunoscuți oameni de afaceri din Rusia. Surse citate de presa moscovită spun că dosarele jurnalistului Anikeev și cele ale angajaților FSB ar avea legătură.

Aceleași surse spun că Vladimir Anikeev ar fi afiliat grupării de hackeri „Internaționala Anonimă”, cunoscută și sub denumirea de „Shaltay-Boltay”.

Sursa: BBC Russian

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău