Angajări fictive la o primărie din Edineț. Primarul satului Goleni, denunțat la CNA de o subalternă, pentru că și-ar fi însușit ilegal salariul acesteia

  • 06 Iulie 18:11
Angajări fictive la o primărie din Edineț. Primarul satului Goleni, denunțat la CNA de o subalternă, pentru că și-ar fi însușit ilegal salariul acesteia

Primarul satului Goleni din raionul Edineț este cercetat penal de ofițerii Direcției Generale Teritoriale  Nord a CNA și procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție, într-un dosar de corupere pasivă. Acesta este bănuit că și-ar fi însușit, prin extorcare, salariul lunar al unei angajate auxiliare a Primăriei, dar și salariile altor angajați. 

Potrivit ordonanțatei de începere a urmăririi penale, din decembrie 2021 și până în prezent, funcționarul ar fi pretins de la angajata Casei de Ceremonii de pe lângă Primărie, să-i achite salariul său lunar, sub pretextul că nu și-ar îndeplini calitativ obligațiunile de serviciu. Femeia ar fi fost amenințată cu eliberarea din funcție în cazul în care ar fi refuzat să-i dea sumele pretinse. Potrivit denunțătoarei, în februarie 2022, funcționarul ar fi primit de la ea valoarea unui salariu lunar de 3000 de lei, pretinzând și salariile pentru munca ce urma a fi prestată în următoarea jumătate de an. 

În cadrul investigațiilor, s-a stabilit că mai multe persoane, inclusiv angajata Casei de Ceremonii, ar fi încadrate fictiv în funcții auxiliare la Primărie, iar salariile lor ar fi însușite ilegal de către factorii de decizie. În această dimineață, au fost efectuate percheziții la biroul primarului, în urma cărora alesul local a fost reținut pentru 72 de ore. În prezent, sunt în desfășurare mai multe acțiuni de anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cazului și stabilirii întregului cerc de persoane implicate. Urmărirea penală are loc în cadrul unei cauze, pornite pentru corupere pasivă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:2,06 m/s
Tue
25
Wed
26
Thu
25
Fri
29
Sat
29
Arhivă Radio Chișinău