Andrian Candu: Statutul de observator în cadrul UEE pentru RM – gest politic

  • 15 Aprilie 2017 09:34
Andrian Candu: Statutul de observator în cadrul UEE pentru RM – gest politic

Acordarea Republicii Moldova a statutului de stat-observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice comportă un caracter mai mult simbolistic, susține președintele Parlamentului Andrian Candu. Șeful legislativului a declarat pentru presă că orice acord internațional, ca să producă efecte juridice, trebuie să treacă prin procedura de ratificare în Parlament, transmite IPN.

„Este un gest politic și președintele Igor Dodon continuă mesajul promovat în campania electorală. Nu aduce un beneficiu, pentru că societatea este iarăși divizată, în loc să fie identificate soluții și proiecte pentru a o consolida”, a notat președintele Parlamentului.

Șeful legislativului a mai spus că orice calitate de membru-observator în vreo organizație nu este incompatibilă sau nu afectează relațiile cu Uniunea Europeană, în raport cu care Republica Moldova are statut de asociat, cooperarea cu UE fiind la un alt nivel.

Președintele Igor Dodon a anunțat vineri, 14 la aprilie, că Republica Moldova va primi statutul de stat-observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice și că pentru aceasta s-au pronunțat președinții celor cinci state membre ale uniunii, la reuniunea Înaltului Consiliu al UEE, care s-a desfășurat la Bișkek.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău