Andrian Candu și Pavel Filip vor depune flori la Ambasada României de la Chișinău

  • 03 Iunie 2016 09:22
Andrian Candu și Pavel Filip vor depune flori la Ambasada României de la Chișinău

Președintele Parlamentului Andrian Candu și premierul Pavel Filip vor depune flori și vor semna în cartea de condoleanțe, deschisă de Ambasada României la Chișinău în memoria victimelor accidentului produs ieri în apropiere delocalitatea Haragâș, raionul Cantemir.În Republica Moldova astăzi este zi de doliu național este zi de doliu național în memoria…

Președintele Parlamentului Andrian Candu și premierul Pavel Filip vor depune flori și vor semna în cartea de condoleanțe, deschisă de Ambasada României la Chișinău în memoria victimelor accidentului produs ieri în apropiere delocalitatea Haragâș, raionul Cantemir.

În Republica Moldova astăzi este zi de doliu național este zi de doliu național în memoria victimelor accidentului produs ieri după prăbușirea elicopterului SMURD în raionul Cantemir. În localitățile din Republica Moldova, precum și în misiunile diplomatice și consulare de peste hotare drapelele de stat vor fi arborate în bernă. La ora 12.00, se va păstra un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului aviatic.

Guvernul s-a întrunit aseară într-o ședință de urgență cu șefii instituțiilor implicate în elucidarea cauzelor accidentului. În cadrul ședinței, procurorul general interimar Eduard Harunjen a anunțat despre inițierea urmăririi penale în acest caz. El a precizat că deocamdată mijloacele de stocare a informațiilor nu au fost recuperate și că pentru această acțiune sunt așteptați specialiști din România.

Premierul a subliniat că ancheta în cazul prăbușirii elicopterului trebuie să fie una cât mai completă și mai obiectivă.

Patru salvatori, cetățeni ai României, au decedat ieri, după ce elicopterul SMURD de la Iași, la bordul căruia se aflau, s-a prăbușit. Ce doi piloți și doi medici se îndreptau spre orașul Cahul, pentru a salva o pacientă în vârstă de 64 de ani, dar nu au mai ajuns la destinație. Cauzele nu au fost deocamdată elucidate, dar martorii accidentului spun că vremea proastă, cu ploaie și ceață ar fi avut un impact major.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău