Andrian Candu recunoaște că Germania este DEZAMĂGITĂ de evenimentele din R.Moldova

  • 09 Martie 2017 13:50
Andrian Candu recunoaște că Germania este DEZAMĂGITĂ de evenimentele din R.Moldova

Germania rămâne fidelă ideii de dezvoltare a Republicii Moldovei, deși politicienii germani, care au investit mult în clasa politică moldovenească în anii 2009-2016, sunt foarte dezamăgiți. O declarație în acest sens a făcut președintele Parlamentului, Andrian Candu, la întâlnirea cu diaspora, care s-a desfășurat la Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin.

La întâlnire au participat doar cinci cetățeni moldoveni din diaspora, acest lucru fiind probabil determinat de ora aleasă nepotrivit - 15.00, când majoritatea lucrează, transmite corespondentul INFOTAG de la Berlin.

Andrian Candu a subliniat importanța faptului că „Republica Moldova rămâne pe agenda de lucru a Germaniei, ținând cont de provocările cu care se confruntă regiunea – Transnistria, evenimentele din estul Ucrainei, precum și planurile văzute și nevăzute ale unor țări din regiune„.

El a menționat că mediul de afaceri german nu și-a pierdut deocamdată interesul față de Moldova.

„În Moldova se dezvoltă bine businessul german, mai ales în domeniul industriei auto: "Drаxlmaier", compania germano-niponă "Sumitomo Electric Bordnetze" și altele. La întrevederea cu reprezentanții mai multor companii germane, noi le vorbim despre posibilitățile de a investi în țara noastră. Dacă va fi necesar, vom folosi o abordare individuală față de companii, pentru ca acestea să poată investi ușor, fără birocrație excesivă și fără interese străine", a spus președintele Parlamentului.

Candu a recunoscut că, recent, compania "Kaufland" a încercat să pătrundă pe piața moldovenească, însă a întâmpinat o rezistență puternică din partea concurenților locali potențiali, care s-au mobilizat și au atras resursele administrative.

„Pentru a evita așa ceva pe viitor, avem nevoie de o echipă care să urmărească ca asemenea cazuri să nu se mai întâmple. Moldova are nevoie de investiții directe în economia sa”, a subliniat el, precizând că în prezent au loc negocieri cu investitori interesați de investiții în sistemul bancar al Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău